Hope -tapahtumia kuvin

Yhteistyökumppanit

  

Paikalla olevat käyttäjät

Paikalla on tällä hetkellä 0 käyttäjää ja 1 vieras.
HOPE

HOPE-UUTISET kevät 2011

  
TOY on paras malli                                                                                      

TOY-malli on valittu parhaaksi yrittäjyysopetusmenetelmäksi Taitaja 2011 -kilpailussa. Katso lisää Hope-sivuilta (TOY)

TOY-malli on levinnyt IKATAlta voimakkaasti myös muihin toisen asteen ammatillisiin oppilaitoksiin, joissa on kevään aikana alkanut useita valmennusryhmiä. Opetushallitus myönsi mallin kehittämiseen valtionavustusrahaa kuudelle oppilaitokselle. Lisäksi kolme oppilaitosta kehittää mallia erillisellä hankerahoituksella. Yhteistyön tarkoitus on yhdessä kehittää mallia edelleen kuhunkin kouluun sopivaksi. (Lisää TOY-kuulumisia)

HOPElle jatkorahaa

HOPE on saanut jatkoaikaa vuoden 2012 loppuun ja jatkorahoitusta kahden uuden valmennuksen toteuttamiseen. Valmennukset alkavat syksyllä 2011, ja mukaan otetaan 40 opettajaa. Ryhmiin innostetaan opettajia myös uusilta ammattialoilta.(Valmennukset)

Mukaan HOPEeen on lähtenyt kolme uutta kumppania: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä/Jyväskylän ammattiopisto, Hämeenlinnan seudun koulutuskuntayhtymä/Koulutuskeskus Tavastia sekä Hämeen ammatti-instituutti. Hankkeeseen haetaan edelleen lisää kumppanioppilaitoksia ammatilliselta toiselta asteelta.

Oppimisympäristöjä syntyy

Yrittäjyyskasvatuksen uudet ajatukset synnyttävät upeita oppimisympäristöjä. Ikaalisiin rakennetaan luovien alojen yrittäjien yhteisö Kulttuuricampus, joka yhdistää toimivat yrittäjät ja yrittäjyyttä oppivat (Kulttuuricampus). Jyväskylän ammattiopistossa otettiin käyttöön uudet tilat yrittäjyyden oppimiseen (Sepän paja).

Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitokseen syntyi tänä keväänä osuuskunta (Tyrvää) ja Koulutuskeskus Seduun peräti kaksi (Sedu).

Seuraavat kuulumiset Hope-sivuille ovat tulossa Salosta, jossa Keikkailu on jalostettu kirjaksi sekä Hämeenlinnasta, jossa Tavastian toinen TOY-ryhmä aloittelee yhteistä oppimistaivaltaan.

Muistattehan soitella ja viestiä, kun teillä tapahtuu jotain muiden kanssa jaettavaa!

HOPE-tiedottaja Hanna
*********************************
Hanna Tuuri/Tuuri-Tiedotus
Ratisenkatu 4
39700 Parkano
p. 040 5081272
*********************************